Riedel Restaurant – Riedels Förstahandsval

Upptäck Riedel Restaurant, ledande inom druvsortspecifika vinglas som förhöjer varje vins unika karaktär. Designade för optimal funktionalitet och hållbarhet, dessa glas erbjuder restaurangägare möjligheten att differentiera sig genom att leverera en premium vinupplevelse som möter höga estetiska och funktionella standarder.

Maskintillverkade och Druvsortspecifika

Riedel Restaurant är Riedels ledande kollektion av druvsortspecifika vinglas. Denna kollektion består av noggrant utformade produkter för fina viner och spritdrycker, baserade på Riedels banbrytande upptäckt att glasets form och storlek påverkar din upplevelse av innehållet. Framgången med dessa glas har visat för både konsumenter och restaurangägare att vinupplevelsen verkligen börjar med glaset.

Riedel Restaurant-serien är extremt funktionell och hållbar för daglig användning inom restaurangbranschen. Dessa glas är diskmaskinssäkra och rimligt prissatta, samtidigt som de tillverkas med den höga kvalitet som Riedel är känt för.

Druvsortspecifika Glas för Optimal Vinupplevelse

Kollektionen erbjuder ett brett utbud av glas som är specifikt utformade för att framhäva de unika egenskaperna hos olika druvsorter. Oavsett om du serverar en robust Cabernet Sauvignon, en elegant Pinot Noir eller en uppfriskande Sauvignon Blanc, har Riedel det perfekta glaset för att lyfta fram varje vins unika karaktär.

Skapa en unik miljö

För restaurangägare innebär detta inte bara en förbättrad vinupplevelse för gästerna, utan också en möjlighet att differentiera sig på marknaden genom att erbjuda en premium vinupplevelse. Med Riedel Restaurant-serien kan du vara säker på att varje servering uppfyller högsta standard, både när det gäller estetik och funktionalitet.

Välj Riedel Restaurant för att ge dina gäster en oförglömlig vinupplevelse och höj nivån på din vinservering till nya höjder.

Upptäck de olika serierna nedan

Utforska Riedel Restaurant-serien, där varje vinglas är skickligt utformat för att förstärka varje druvsorts unika smakprofil. Denna signaturkollektion erbjuder hög funktionalitet och överlägsen kvalitet, vilket gör den till det självklara valet för både vinentusiaster och kräsna restaurangägare.

Observera att för att köpa dessa exklusiva glas, vänligen logga in på vår webbplats eller kontakta oss via e-post för en skräddarsydd offert.

Riedel Restaurant Degustazione

Riedel Degustazione-serien är ett utmärkt val för den kräsne vinälskaren. Serien erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa vinglas, inklusive rödvinsglas, vitvinsglas och champagneglas, utformade för att förbättra vinets smakupplevelse. Varje glas i serien är noggrant designat för att förstärka vinets aromer och smaker genom rätt kupaform och öppningsstorlek. Detta gör det möjligt för användaren att njuta av varje vin på ett sätt som framhäver dess unika karaktär och komplexitet. Riedel Degustazione-serien är det perfekta valet för restauranger och vinälskare som strävar efter att förbättra och maximera sin vinupplevelse. Du ser glasen här nedan.

Listpris: 65 kr styck

Riedel Restaurant Degustazione ”Red Wine”, 56 cl

Riedel Degustazione-serien presenterar ”Red Wine”-glaset, ett oumbärligt val för den som uppskattar röda viner. Glaset är utformat för att lyfta fram de rika och komplexa nyanserna i rödvinet, vilket ger en balanserad och förhöjd vinupplevelse. Kupan är bred nertill och smalnar av upptill, vilket koncentrerar dofterna och låter dem utvecklas fullt ut.

Riedel Restaurant Degustazione ”White Wine”, 34 cl

Riedel Degustazione-serien presenterar ”White Wine”-glaset, ett oumbärligt val för den som uppskattar vita viner. Glaset lyfter fram de friska och aromatiska nyanserna i vinet och balanserar på så vis syran och fruktsötman. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.

Riedel Restaurant Degustazione ”Champagne Flute”, 21.2 cl

Riedel Degustazione-serien presenterar ”Champagne Flute”-glaset, ett oumbärligt val för den som älskar champagne och mousserande viner. Detta eleganta glas är utformat för att lyfta fram de fina bubblorna och de subtila aromerna i champagnen. Kupan är smal och lång, vilket förlänger bubblornas livslängd och förstärker dofterna.

Riedel Restaurant 

Riedel Restaurant-serien är Riedels signaturkollektion av vinglas, noggrant designade för att framhäva specifika druvsorters unika karaktär. Varje glas i kollektionen är skapat med olika former och storlekar som är perfekt anpassade för utsökta viner och spritsorter. Dessa glas har blivit ett bevis på att den sanna njutningen och uppskattningen av vin börjar med det rätta glaset, både för vinentusiaster och restaurangägare. Utöver att vara extremt funktionella och av högsta kvalitet, som är känt för Riedel, erbjuder de också utmärkt värde för pengarna.

Listpris: 99 kr styck

Riedel Restaurant ”Old World Pinot Noir”, 70 cl

Det här glaset är oumbärligt för den som älskar röd Bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten också förstärks i doften.

Riedel Restaurant ”New World Shiraz”, 65 cl

Riedel Restaurant-serien presenterar ”New World Shiraz”-glaset, ett oumbärligt val för den som uppskattar de rika och intensiva smakerna av Shiraz-viner från nya världen. Glaset är designat för att lyfta fram fruktsötman och balansera syran i vinet, vilket ger en överlägsen vinupplevelse. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket bidrar till att förstärka både fruktigheten och kryddigheten i doften.

Riedel Restaurant ”Bordeaux Grand Cru”, 96 cl

Riedel Restaurant ”Bordeaux Grand Cru” vinglas är perfekta för att framhäva de finaste nyanserna och smakerna hos dina röda viner. Med deras eleganta design och funktionella egenskaper blir de ett uppskattat tillskott till varje restaurang eller vinentusiasts samling.

Riedel Restaurant ”Cabernet/Merlot”, 61 cl

Riedel Restaurant-serien presenterar ”Cabernet/Merlot”-glaset, ett oumbärligt val för den som uppskattar röda viner av högsta kvalitet. Detta glas lyfter fram de subtila nyanserna och komplexiteten i både Cabernet Sauvignon och Merlot, vilket ger en förstklassig vinupplevelse. Glasets kupa är bred nertill och relativt smal upptill, vilket bidrar till att förstärka både fruktighet och friskhet i doften.

Riedel Restaurant ”Champagne Wine Glass”, 44 cl

Riedel Restaurant-serien presenterar ”Champagne Wine Glass”, ett oumbärligt val för den som älskar champagne och mousserande viner. Detta glas är utformat för att lyfta fram de fina bubblorna och de subtila aromerna i champagnen. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket förlänger bubblornas livslängd och förstärker dofterna.

Riedel Restaurant ”Chardonnay/Viognier”, 35 cl

Riedel Restaurant ”Chardonnay/Viognier” vinglas är perfekta för att framhäva de finaste nyanserna och smakerna hos dina chardonnay- och viognierviner. Med deras eleganta design och funktionella egenskaper blir de ett uppskattat tillskott till varje restaurang eller vinentusiasts samling.

Riedel Restaurant ”Oaked Chardonnay”, 70 cl

Riedel Restaurant ”Oaked Chardonnay” vinglas är perfekta för att framhäva de finaste nyanserna och smakerna hos dina ekfatslagrade chardonnayviner. Med deras eleganta design och funktionella egenskaper blir de ett uppskattat tillskott till varje restaurang eller vinentusiasts samling.

Bläddra i Riedel-katalogen

Upptäck alla Riedel Restaurant Glas

Mer inspiration

Upplev Elegans och Innovation med Della Marta’s Quadro Vino

Quadro Vino från Della Marta erbjuder stil och innovation för perfekt vinlagring och sofistikerad inredning.

Riedel Restaurant – Riedels Förstahandsval

Upptäck Riedel Restaurant, ledande inom druvsortspecifika vinglas som förhöjer varje vins unika karaktär. Designade för optimal funktionalitet och hållbarhet, dessa glas erbjuder restaurangägare möjligheten att differentiera sig genom att leverera en premium vinupplevelse som möter höga estetiska och funktionella standarder.

Gastróma, Hendi & R.Bronwasser – Vi är redo för nästa rätt

Vi på Gastróma är stolta över att presentera vår växande kollektion av exklusiva verktyg för kockar, skapade i samarbete med den passionerade designern Robert Bronwasser och Hendi. Denna kollektion strävar efter att inte bara möta, utan överträffa förväntningarna hos kockar världen över.

Nima Ramezankhani Vinexpert

Upptäck en värld av vin med Nima Ramezankhani

Utforska vinets kultur och lär dig hur man bäst kan kombinera vin med mat. Med Nimas passion och expertis vid din sida finns det ingen gräns för hur mycket du kan upptäcka i vinets fascinerande värld.

Gelato med matchasmak gjord i en Musso Stella maskin.

Introduktion till Matcha Te: En Grön Dryck med Djupa Rötter

Välkommen till världen av matcha te, en grön dryck som inte bara imponerar med sin rika smak, utan också bär på en lång tradition och kulturell vikt. Ursprungligen från Uji, Japan, har matcha-teets popularitet spridit sig över världen och blivit en favorit både i öst och väst, särskilt inom cafévärlden. Låt oss dyka in i historien och upptäcka det som gör matcha te så speciellt.

Coravin aerator

Vilka viner bör luftas? Experttips från Coravin

I den här artikeln ska vi titta närmare på hur luftning påverkar vinets smaker och aromer, vilka typer av viner som kan dra nytta av luftning och hur Coravin Aerator kan hjälpa dig att uppnå optimala resultat när du luftar vin.

Tamahagane tillverkning bilder från fabriken i Japan.

Tamahagane-stål: Hemligheten bakom de finaste japanska knivarna

Tamahagane är en typ av ädelt stål som har använts i århundraden för att skapa de finaste japanska svärden och knivar. Stålet tillverkas på ett traditionellt japanskt sätt och är känt för sin mytomspunna kvalitet. I den här artikeln kommer vi att undersöka Tamahaganes historia, tillverkningsprocess och vad som gör stålet så speciellt.

Framtidens köksutrustning mops tittar på en AI illustrerad espressomaskin

Framtidens köksutrustning: Hologramteknik, Artificiell Intelligens och vacker design

Köksutrustningen i framtiden kommer att bli mer avancerad med hjälp av ny teknik så som hologramteknik och A.I. Läs vidare för att se hur dessa förändringar kommer att påverka hur vi arbetar i våra kök.

Magin bakom Riedels munblåsta glaskaraffer

Belägen bland Alpernas berg, pittoreska byar och sagolika slott i Tyrolen i Österrike ligger Riedels glashytta, en plats där ren och skär magi skapas.

Enkel guide för att hålla din karaff som ny

Riedels karaffrengörare, i form av små metallkulor, är det hemliga vapnet för att ta itu med svåråtkomliga platser i din glaskaraff. Fyll karaffen med varmt vatten och lite diskmedel, häll i kulorna och snurra runt för att få en ren karaff som glänser som ny!

Smeg 50's Style köksassistent.

Smeg 50’s Style – Sätt din personliga touch på köket

Förvandla ditt kök med Smeg 50’s Style hushållsapparater. Kombinerar tidlös design med toppkvalitet och prestanda. Från matlagning till kaffe och frukost – skapa ditt drömkök.

Förbättra prestandan hos din utrustning med Cafetto

Kanske du är en ägare av ett kafé, eller en kaffesugen person som älskar att brygga eget kaffe hemma. Oavsett vad, är det viktigt att hålla utrustningen i toppskick för att säkerställa att det kaffe du serverar eller dricker är av högsta kvalitet.

Epicurean går mot strömmen

Epicurean går mot strömmen med storsatsning på solenergi: nu med den största kommersiella solpanelanläggningen i Twin Ports

Bli proffs på bakning med Blomsterbergs bakredskap!

Blomsterbergs dessertglas är det perfekta valet för att servera dina bakverk, och inte bara det, de är även tillverkade av borosilikatglas, så du kan gå direkt från frysen till ugnen utan problem! Och när det är dags att diska, så är det bara att slänga dem i diskmaskinen.

Matuppläggning med Poon

Häng med Filip Poon och lär dig mer om kreativa tallriksuppläggningar! I det här stycket så visar Filip fyra vackra variationer på matuppläggning som vi hoppas att du kan få användning av när du sätter din meny, eller behöver en liten kreativitetsboost i köket!

Resan från järntacka till gjutjärnspanna

På Skeppshults gjuteri i Västbo härad så har man traditionsenligt gjutit järn i över 100 år. Av materialet gjutjärn så skapar man ett av de mest mångsidiga kokkärlen i ditt kök.

Ett hantverk som gått i arv över generationer

På Skeppshults gjuteri i Västbo härad så har man traditionsenligt gjutit järn i över 100 år. Av materialet gjutjärn så skapar man ett av de mest mångsidiga kokkärlen i ditt kök.

Såhär tar du hand om din gjutjärnspanna

På Skeppshults gjuteri i Västbo härad så har man traditionsenligt gjutit järn i över 100 år. Av materialet gjutjärn så skapar man ett av de mest mångsidiga kokkärlen i ditt kök.

Laga mat i gjutjärnsgryta

På Skeppshults gjuteri i Västbo härad så har man traditionsenligt gjutit järn i över 100 år. Av materialet gjutjärn så skapar man ett av de mest mångsidiga kokkärlen i ditt kök.

Välkomponerade vin- & matupplevelser i fokus

Vad ska du servera med en mustig Zinfandel? Till en smörig Chardonnay, somrig Rosé eller en frisk Champagne? Vi ger dig tips på hur du matchar rätt maträtt till rätt vin!

Sauternes

Ett smakrikt, sött vin med en blandning av de tre druvsorterna Sémillon, Muscadelle och Sauvignon Blanc. Med toner av honung, persikor, torkad frukt och med en subtil nötighet som rör sig genom vinet gör sig ett glas Sauternes sig utmärkt till desserten.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc är en grön druva med ursprung i Loiredalen i Frankrike. Idag odlas druvan över hela världen och Nya Zeeland brukar ibland kallas för Sauvignon Blancs andra hem. Vinerna skiljer sig något i stil beroende på odlingsland. Gemensamt för dem alla är en frisk och aromatisk karaktär.

Rosévin

”Rosévin funkar till allt, men passar till inget” hette det förr. Nu vet vi bättre! Rosé är ett fantastiskt matvin och ibland det enda rätta att ha i glaset.

Chardonnay

Syrligt och krispigt, fylligt och fatlagrat – Chardonnay kommer i en rad olika stilar. Vi hjälper dig att matcha rätt maträtt med rätt vinflaska.

Cabernet Sauvignon

Druvan Cabernet Sauvignon ger ett mångfacetterat vin som går utmärkt att kombinera med en mängd olika smaker och maträtter. Här får du tips på hur du kan kombinera Cabernet Sauvignon med mat!

Champagne

Härliga bubblor till maten – absolut! Denna fantastiska måltidsdryck för livsnjutaren kan matchas med allt ifrån skaldjur till getost och äkta Napolitansk pizza.

Riesling

Torra och friska såväl som söta och fruktiga. Riesling kommer i en rad olika stilar och smaker. Men vilken typ av Riesling ska du välja till vilken typ av mat? 

Zinfandel

Mat och rödvin är två av livets stora njutningar. Men vilken maträtt ska du välja till just Zinfandel? Vi tipsar om några kombinationer som inte kan bli fel.

Knivskola med Gibrand – Kockkniven

Helsingborgsbördige Sebastian Gibrand är en av de bästa kockarna i Sverige. I denna knivguide visar han hur du använder olika knivtyper på rätt sätt.

Knivskola med Gibrand – Brödkniven

Helsingborgsbördige Sebastian Gibrand är en av de bästa kockarna i Sverige. I denna knivguide visar han hur du använder olika knivtyper på rätt sätt.

Knivskola med Gibrand – Skalkniven

Helsingborgsbördige Sebastian Gibrand är en av de bästa kockarna i Sverige. I denna knivguide visar han hur du använder olika knivtyper på rätt sätt.

Knivskola med Gibrand – Filékniven

Helsingborgsbördige Sebastian Gibrand är en av de bästa kockarna i Sverige. I denna knivguide visar han hur du använder olika knivtyper på rätt sätt.

Knivskola med Gibrand – Grönsakskniven

Helsingborgsbördige Sebastian Gibrand är en av de bästa kockarna i Sverige. I denna knivguide visar han hur du använder olika knivtyper på rätt sätt.

Knivskola med Gibrand – Specialknivar

Helsingborgsbördige Sebastian Gibrand är en av de bästa kockarna i Sverige. I denna knivguide visar han hur du använder olika knivtyper på rätt sätt.